Transformasjonsprosjekt – Fra grå terrasse til grøntområde og takhage.

MATTAK er med fra start til slutt når det skal lages sosiale rom og frodige grøntarealer i høyden. I samarbeid med BOB, har terrassen Damsgårdsveien nå fått et etterlengtet ansiktsløft, uten at vi har rebygget hele taket. Felles målsetning var å bevare mest mulig og holde budsjettet, samtidig som terrassen ble omgjort til en grønn takhage.

I fjerde etasje i Damsgårdsveien 77-79 til har MATTAK omformet en terrasse med minimalt med møblering og beplanting til et frodig grønt tak og et koselig oppholdsareal for beboerne. Vi ble rekruttert av BOB mot slutten av 2022 som prosjekterende for å gi bygget sin egne grønne takflate. Våre forslag ble godkjent av Bergen kommune våren 2023 og taket ble ferdigstilt før sommerferien samme år.

På terrassen kan en nå plukke frukt- og bær fra trær og busker fra grøntområdet, eller høste urter og grønnsaker fra plantekassene på innsiden av gjerdet. Sammen med naturtaket på utsiden av gjerdet, bidrar dette til grønnere byutvikling og er med på å øke det biologiske mangfoldet til en ellers grå gate.

Som vanlig har vi hatt med vår faste samarbeidspartner Holo & Holo Landskapsarkitektur på prosjektet.

Før og etter transformasjon av takterassen. Så mye som mulig fra det gamle taket har blitt brukt om igjen.

MATTAK har nå flere transformasjonsprosjekter i vår portefølje og spesialiserer oss på skreddersydde pakkeløsninger. Vårt ingeniør- og arkitekt-team er med fra ide til prosjekteringsfasen og utfører deretter prosjektet i tett dialog med øvrige prosjekterende og byggeier eller byggherre.

Resultatene taler helt enkelt for seg selv!

Trenger du hjelp med grøntområder, sosiale soner, og overvannshåndtering i forbindelse med din byggesak? Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat.